Vannak akik a tojás levest nem szeretik, pont a csurgatott tojás miatt. Azoknak javaslom a következőt. Elkészítjük a sima rántott levest.
1 tojásból és lisztből sima galuska (nokedli) tésztát készítünk, és csak úgy kanállal beleszaggatjuk a levesbe. Pár perc alatt elkészül. A mennyiségtől függően több tojásból is készíthetjük, de kevés vízzel is szaporíthatjuk. A levest mindenki ízlése szerint készítheti. Tehetünk bele akár köménymagot is, de nem feltétlenül szükséges. Én pirosaranyat, vagy gulyáskrémet teszek bele, mégpedig jó csípőset. S, hogy mitől pirosleves? Mikor gyermekkoromban édesanyám ezt főzte, akkor még valóban piros volt a paprika, Nem kellett olyan mennyiséget tenni a levesbe, hogy tömény paprika íze legyen. Most inkább csak narancsos a színe, de nagyon finom.