HTML

Cseleskonyha blog

Az oldal célja a konyhában elkészíthető különféle receptek, egyedi, saját ötletek bemutatása, rendszerezése érhető, könnyed formában.

Friss topikok

Archívum

Címkék

desszert (1) hús (1) író (1) kakaó (1) kefír (1) konyha (1) köret (1) krumpli (4) lekvár (1) leves (2) levesbetét (1) palacsinta (1) pirosleves (1) reggeli (2) tészta (1) tipp (9) tojás (3) töltelék (2) trükk (8) uzsonna (3) vacsora (6) Címkefelhő

Pirosleves

2013.06.20. 13:29 cseleskonyha

Vannak akik a tojás levest nem szeretik, pont a csurgatott tojás miatt. Azoknak javaslom a következőt. Elkészítjük a sima rántott levest.

1 tojásból és lisztből sima galuska (nokedli) tésztát készítünk, és csak úgy kanállal beleszaggatjuk a levesbe. Pár perc alatt elkészül.  A mennyiségtől függően több tojásból is készíthetjük, de kevés vízzel is szaporíthatjuk. A levest mindenki ízlése szerint készítheti. Tehetünk bele akár köménymagot is, de nem feltétlenül szükséges. Én pirosaranyat, vagy gulyáskrémet teszek bele, mégpedig jó csípőset. S, hogy mitől pirosleves?  Mikor gyermekkoromban édesanyám ezt főzte, akkor még valóban piros volt a paprika, Nem kellett olyan mennyiséget tenni a levesbe, hogy tömény paprika íze legyen. Most inkább csak narancsos a színe, de nagyon finom.

pirosleves.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: leves pirosleves

A bejegyzés trackback címe:

https://cseleskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr205370562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása