Szerintem mindenki ismeri a töltött csirkét, vagy a töltött húst. Gondolom csináltatok is már. De vajon ettetek-e a levesbe már ilyen tölteléket? Húslevesbe, csont levesbe, és a zöldség levesekbe ajánlom. Általában 6-8 tojásból csinálom. de lehet kevesebből is.
3 tojás, 1 csirkemáj elkaparva, vagy apróra vágva, 4-5 szál petrezselyemzöld szintén apróra vágva. Teszünk bele borsot, kevés ételízesítőt, 1 kanál olajat, vagy zsírt.. Ezt jól összekeverjük, és hozzáadunk 1-2 kanál lisztet, és 1-2 kanál zsemlemorzsát. Ez attól függ, hogy hogyan akarjuk a levesbe tenni. Ha húslevesbe tesszük, akkor kevesebb liszt, és zsemlemorzsa, és kissé folyósra hagyjuk, berakjuk nylon zacskóba, és úgy tesszük a levesbe. Pár perc múlva megfordítjuk, majd fél óra múlva levesszük róla a zacskót. Nem kell megijedni, semmi baja nem lesz a levesnek. Tálalhatjuk a levesben is, de a húshoz is ehetjük.
Ha csak zöldséglevesbe akarjuk akkor sűrűbbre készítsük, és csak kanállal szaggassuk bele. A leves ízét csak javítani fogja, elrontani nem.
Igyekszem majd erről is fotót feltenni.