Nálunk mindenki nagyon szereti a lepcsánkát, vagy más néven tócsnit. Volt olyan év, hogy egyáltalán nem csináltam, mert ugye, a krumplit le kell reszelni. Ez viszont elég kemény meló. Valahogy érdekes módon az utolsó krumplinál mindig sikerült az ujjamat is elreszelni. Ezért nem szerettem csinálni. Aztán egyszer arra gondoltam, mi lenne, ha reszelés helyett ledarálnám a krumplit húsdarálón. Kipróbáltam. Szerintem tökéletes. Azóta gyakrabban csinálok, és mindig darálom. Hamarabb elkészül, és az ujjam is egészben marad. Ráadásul a reszelőt sem könnyebb elmosni, mint a darálót. Érdemes kipróbálni.
Lepcsánka vagy tócsni
2013.06.29. 14:36 cseleskonyha
Szólj hozzá!
Címkék: tipp trükk krumpli vacsora uzsonna
A bejegyzés trackback címe:
https://cseleskonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr805383459
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.