Biztosan sokan vannak,(velem együtt) akiknek gondot okoz a minden napi főzés. Akár időhiány miatt, akár az anyagi lehetőségek hiánya miatt. Többnyire 4 személyre főzök. Pár tipp a konyhában
Mikor elmegyünk bevásárolni, érdemes venni 1-2 tasak mártást, szószt. Erre tökéletesen megfelelnek a bolt saját márkás termékei, hiszen ezek általában ugyan olyan jók, mint a drágább márkák. Húshoz való száraz tésztám általában marad, mert nem főzök ki 250g–mot. Maradék szalámi is néha akad, persze nem 1-2 hetes. Íme az első recept.
A maradék tésztát kifőzzük( az sem baj ha több féle, csak akkor figyeljünk, hogy egyforma puha legyen mindegyik. 20- 30dk parizer, vagy maradék szalámi-amit kevés olajon átpirítunk. Felöntjük 3-4dl vízzel, és hozzáadunk 2 teáskanál szószt, vagy mártást. Ezt addig főzzük amíg besűrűsödik. A szósz lehet chili, vagy spagetti, vagy épp ami van. A tészta felét jénaiba tesszük, ráöntjük a szószos szalámit, a tészta másik felét, és pár percre betesszük a sütőbe. Bármilyen savanyúságot ehetünk hozzá, de simán kenyeret is.